Panel radyatörlerin garanti süresi ne kadardır?
Üstün kalitesi ile DemirDöküm panel radyatörler, Türkiye’de 10 yıl garanti ile satışa sunulan ilk radyatörlerdir.
Panel Plus radyatör ve 33 mm panel radyatör arasında ne fark vardır?
Panel Plus radyatörlerde hatve aralığı 25 mm, 33 mm radyatörlerde ise 33 mm’dir. Panel Plus radyatörlerde çinko fosfat kaplama ve kataforez uygulaması yapılır. 33 mm radyatörlerde demir fosfat kaplama ve yaş boya uygulaması yapılır.
Kataforez boya nedir?
Kataforez boya, elektrokimya prensiplerine dayanan elektro kaplama prosesidir. İletken özellik gösteren karmasık, geometrik metal parçaların boyanarak korozyondan korunması için çok etkili bir yöntemdir. Türkiye’de radyatör üretiminde ilk olarak DemirDöküm tarafından kullanılan kataforez astar boya teknolojisi özellikle otomotiv ve beyaz eşya sektöründe uygulanmaktadır.
Panel radyatörün diğer radyatörlerden farkı nedir?
Radyatörlerde kullanılan malzemeye göre birçok çeşit mevcuttur. Döküm radyatör, aluminyum radyatör, çelik radyatör gibi. Ancak panel radyatörler, estetik görünümü, yüksek ısıl gücü, kolay montaj imkanı sağlayabilmesi, yerden montaja olanak vermesi, maliyet/ömür oranının yüksek olması gibi avantajları sayesinde diğer radyatörlere göre daha çok tercih edilmektedir.
Panel Plus radyatörün diğer radyatörlerden farkı nedir?
Panel radyatörlerde ısı transferi, konvektör adı verilen ve su kanallarına kaynatılan sac vasıtasıyla gerçekleşir. DemirDöküm Panel Plus Radyatörler 25 mm hatvesi sayesinde, Türkiye’nin en yüksek ısıl güçlü panel radyatörleridir. DemirDöküm panel radyatörler, Çinko Fosfat ve Kataforez boya ile kaplanmaktadır. Korozyon dirençleri, yaş boya+demir fosfat kullanılan radyatörlerden 2 – 4 kat daha yüksektir.
Panel radyatörlerin ısıl gücü nedir, özellikleri nedir?
DemirDöküm panel radyatörler Türkiye’nin en yüksek ısıl güçlü panel radyatörleridir. 22 tip 600/1000 Panel Plus Radyatörün ısıl gücü TS EN 442 ürün standartlarına göre, giriş suyu sıcaklığı 90ºC, çıkış suyu sıcaklığı 70ºC ve oda sıcaklığının 20ºC olduğu durumda 2300 watt’dır.
Panel radyatör hangi malzemeden üretiliyor?
Panel radyatörler çekme işlemine uygun soğuk saç malzemeden üretilmektedir. DemirDöküm panel radyatörler daha sonra, çinko, fosfat ve kataforez boya ile kaplanmaktadır.
Radyatörlerinizden purjör anahtarı çıkıyor mu?
Purjör anahtarını talebiniz doğrultusunda bayilerden temin edilebilirsiniz.
Radyatörlerin havasını nasıl alabilirim?
Radyatörünüz tesisata bağladıktan ve devreye alındıktan sonra radyatörünüzün içinde hava oluşabilir. Bu durumda radyatör ısınmaz ve verimli çalışmaz. Radyatörünüzün içindeki havayı alabilmek için, purjör tapası içinde bulunan plastiği elinizle döndürerek deliğin aşağıya doğru gelmesini sağlayınız. Purjör deliğinden su geleceği için altına derin bir kap koymayı unutmayınız. Purjör vidasını düz bir tornavida ile gevşetiniz. Bu durumda purjör deliğinden hava çıkmaya başlayacaktır. Purjör deliğinden su gelmeye başlayınca radyatörünüzün içindeki hava boşalmış demektir. Purjör tapasını düz bir tornavida ile aksi yönde çevirerek sıkıştırınız.
DemirDöküm radyatörlerde test basıncı, işletme basıncı ne kadardır?
DemirDöküm radyatörlerde test basıncı 13 bar, işletme basıncı ise 10 bardır.
Panel radyatörlerde termostatik vana kullanımının avantajları nelerdir?
Panel radyatörlerde termostatik radyatör vanası, vana üzerindeki termostat sayesinde oda sıcaklığı istenilen derecede ayarlanmasına imkan sağlamaktadır. DemirDöküm termostatik radyatör vanaları, 8-28°C arasında 5 farklı derecede ayarlanabilme özelliğine sahiptir. Oda sıcaklığı ayarlanan değere ulaştığında termostat vanayı kapatır. Böylece fazladan enerji tüketimi engellenerek %30’a varan tasarruf sağlanır.
Son Yorumlar